Всички тези методи изпращат автоматична покана по имейл до вашите потребители, но можете да изберете да потискате автоматизираните имейли и ръчно да изпращате свои собствени поканипо имейл.

Преди да добавите потребители, можете да настроите вашия шаблонза автоматично присвояване на лицензи.Лицензите в шаблона автоматично се присвояват на нови потребители, когато добавяте потребители с някой от наличните методи.

Метод за управление на потребителите

Описание

Ако фирмата ви използва Active Directory, можете да добавяте потребители и да ги синхронизирате от вашата Active Directory с Webex Directory Connector.Directory Connector е основен инструмент за синхронизиране на вашата Active Directory с бекенд облачната директория на Cisco и позволява на вашите потребители да използват облачни услуги като Webex Meetings и Webex App услуги.След като добавите потребители чрез този метод, използвайте някоя от следните опции, за да присвоите услуги на вашите потребители:

  • След екрана за състояние на синхронизиране можете да изберете услуги, за да ги добавите към всички потребители наведнъж.Можете да направите отделни модификации по-късно.

  • По всяко време, след като синхронизирате потребителите си в Webex, можете да дадете право на конкретни потребители чрез експортиран CSV шаблон, описан в Промяна на потребители в Control Hub с CSV шаблона.

Ако използвате Okta или Azure AD за управление на потребители, можете да добавите Webex като приложение и след това да синхронизирате потребители от директориите във вашата организация, управлявана в Control Hub.Не се изисква локална инфраструктура или конектори.Тази интеграция поддържа вашия потребителски списък синхронизиран, когато даден потребител е създаден, актуализиран или премахнат от приложението в Okta или Azure AD.

Най-лесният подход е да добавяте отделни потребители по имейл или да актуализирате услугите за потребителите един по един.

Ако използвате Webex App като пилотен проект, препоръчваме ви да добавите няколко потребители с този метод, за да могат да изпробват и да се запознаят с услугите.


 
Ако синхронизирате вашите потребители от директория като Active Directory, не можете да добавяте потребители ръчно в Control Hub.Използвайте Directory Connector , за да добавите вашите потребители.

CSV upload е най-добрият начин да добавите до 20 000 потребители едновременно.Изтегляте шаблон за електронна таблица като CSV (файл, разделен със запетая), въвеждате имейл адресите на всички потребители, които искате да добавите, давате лицензи за услуги на тези потребители и след това качвате файла във вашата организация.

Можете да използвате API за хора, за да добавяте автоматично потребители към дадена организация.Можете също да използвате този API, за да давате лицензи и администраторски роли на потребителите.

Ако сте администратор на клиент с пълни привилегии, можете да присвоявате роли с различни привилегии на всеки потребител във вашата организация.

Като клиентски администратор можете да заявите акаунтите на вашите потребители, които са се регистрирали сами за акаунт в Webex.След като направите това, те могат да използват функциите, включени в абонамента за вашата организация.Можете също така да проверявате и актуализирате преотстъпванията на лицензи за тези потребители по време на прегледа на потребителския иск.


 

Функцията за мигриране на съдържание се прилага само за лични акаунти в Webex.Можете да мигрирате потребител от една корпоративна организация в друга, но не можете да прехвърляте техните Webex разговори.Изтриването на вашата първоначална организация изтрива окончателно цялата информация, свързана с вашата организация, включително данните за всички потребители.Ще загубите данни като съобщения и файлове на Webex App и всички данни за Webex Meetings, включително URL адреси на Webex Meetings и записи от срещи.

Когато се твърди за потребител, цялото му съдържание в предишната му организация ще бъде изтрито окончателно.

Саморегистрация на потребител (потребителите се регистрират) и бюфет (потребители, поканени от други потребители).Тази опция е достъпна за потребителите по подразбиране.

Прочетете как да попречите на потребителите да се регистрират самостоятелно във вашия домейн.

"Саморегистрация" е, когато потребителите се регистрират за Webex.Всеки може да направи това с всеки клиент на Webex и всичко, което трябва да направи, е да предостави имейл адрес като идентификатор.

Също така използваме термина "бюфет", ако даден потребител покани друг потребител да се присъедини към Webex и поканеният потребител се регистрира независимо от тяхната организация.

Когато хората се регистрират по този начин, по подразбиране Webex създава своите акаунти в обща организация, която съдържа всички "безплатни" потребители – тези, които не са част от платен абонамент за услугите на Webex.

Това може да доведе до допълнителна администрация за вас, ако управлявате "платена" организация.Преструвайте се, че имейл адресите на вашата фирма са като user1@example.com, user2@example.com.

Независимо от всеки друг процес на създаване на потребител, user3 изтегля Webex и влиза за първи път с user3@example.com. Webex създава user3 в общата организация по подразбиране.

Сега трябва да заявите потребителя във вашата организация , преди да можете да управлявате услугите на потребител 3, както правите за user1 и user2.

Можете да избегнете този сценарий, като заявите домейнаexample.com преди потребителите да се регистрират.Ако вашата организация също има SSO и шаблона за автоматично присвояване на място, потокът за user3 ще бъде както следва:

Те изтеглят клиента и предоставят имейл адреса user3@example.com.Този домейн се претендира, така че user3 не може да стане член на общата организация.Webex създава потребителя чрез бюфет и след това пренасочва потребителя към вашия доставчик на самоличност (IDP).Те удостоверяват в IDP и получават достъп до своя Webex акаунт.Лицензионната услуга в Control Hub дава на user3 услугите, посочени в шаблона за автоматичен лиценз, а user3 може да започне да използва Webex.

Използвайте тези задачи за следното:

  • Изпратете отново покана по имейл за Webex App или като напомняне, или ако потребителят никога не е получил такава.

  • Изтрийте потребители от вашата организация, ако те вече не работят там или информацията за акаунта е неправилна.