Filtriraj korisnike

Listu možete da filtrirate kako biste se fokusirali na tipove korisnika kojima želite da upravljate, kao što su uloge administratora ili korisnici koji se nalaze na Vebeks sajtu za sastanke.

1

Sa korisničkog prikaza uhttps://admin.webex.com, idite na Korisnici.

2

Kliknite na Filter.

3

Izaberite filtere koje želite da primenite na listu. Možete da filtrirate prema:

  • Administratori-Filtrira listu na osnovu administratorskih uloga koje su korisnicima dodeljene.

  • Webex sajtovi -Filtrira listu na osnovu koje su Webex korisnici sajtova deo. Ovaj filter se primenjuje samo na sajtove kojima upravlja Kontrolni centar i ne obuhvata povezane sajtove. Kada izaberete ovaj filter, na listu se dodaje kolona sa tipom naloga kako bi se videlo da li korisnici imaju ove naloge:
    • Domaćin- Korisnik ima Webex dozvolu za održavanje sastanaka koja mu je dodijeljena.

    • Učesnik- Korisnik može da se pridruži samo sastancima, a ne i da ih ugošćava.

    • Samo administrator - Korisnik ima Webex ulogu administratora sajta.

    Ako korisnici imaju naloge ili ulogu administratora na više sajtova, onda će kolona Vebeks sajta prikazati ... za dodatne sajtove, a tip naloga može da se prikazuje samo kao domaćin, učesnik i administrator.

     

    Izbor više Vebeks sajtova će prikazati svaki tip naloga koji korisnici generalno imaju, a ne za određeni Vebeks sajt. Da biste videli koji određeni tip naloga korisnici imaju za Webex sajt, preporučuje se da filtrirate preko jednog Webex sajta.


 

Lista se automatski ažurira na osnovu filtera koje izaberete. Možete da kliknete na Resetiraj da biste uklonili sve filtere odjednom.

Detalji o statusu korisnika

U koloni Status možete da vidite da li postoje korisnici u vašoj organizaciji koji su neaktivni ili koji nisu verifikovani. Koristite ove informacije da biste odlučili šta da preduzmete u vezi sa određenim korisničkim nalogom, kao što je ponovno slanje imejla za verifikaciju ili uklanjanje korisnika iz vaše organizacije.

Licence za usluge se dodeljuju korisnicima, bez obzira na njihov status. Na primer, neaktivni korisnik i dalje koristi licencu. Možete da uklonite licence od korisnika ako mu usluge više nisu potrebne.

Statusi korisnika mogu biti sledeći:

  • Aktivno- Ovo je idealno stanje za korisnike da budu u normalnom stanju tokom korišćenja. Korisnik je deo organizacije (ili povezan iz administracije sajta ili kreiran od strane Webex administratora u Kontrolnom centru) i koristi ili je spreman da koristi njihove usluge saradnje. Nisu potrebne dodatne administrativne radnje.

  • Verifikovano- imejl adresa korisnika je verifikovana, ali se nije prijavio. Status im se menja u Aktivan kada se prijave.

  • Nije verifikovano- korisnik nije verifikovao svoju imejl adresu. Možete ponovo da pošaljete korisniku drugi imejl za verifikaciju.

  • Na čekanju- Korisnik nije prihvatio cross-org licencu koja mu je dodeljena. Njihov status se menja u Aktivan kada prihvate poziv i prijave se na Vebeks sajt.
  • Neaktivan- Korisnik je deaktiviran i više ne može da pristupi Webex uslugama.


     

    Korisnici se automatski brišu ako su bili u neaktivnom stanju (deaktivirani) 30 dana.

    Izuzetak od toga su korisnici koji su sinhronizovani u Webex iz Active Directory:

    • Kada se korisnici izbrišu iz AD-a, a zatim se sinhronizujete sa Webex-om, korisnici postaju neaktivni, ali se drže u neaktivnom stanju samo 7 dana pre nego što budu izbrisani iz Webex-a.

    • Kada su korisnički nalozi onemogućeni u AD-u, a zatim se sinhronizujete sa Webex-om, korisnici postaju neaktivni i drže se u neaktivnom stanju na neodređeno vreme.

Detalji kolone radnji

Status korisnika možete da promenite u koloni Radnje.


 

Ako koristite Cisco konektor direktorijuma za sinhronizaciju korisnika, možete ponovo da pošaljete pozivnice korisnicima u Kontrolnom centru, ali ne možete ponovo da aktivirate, deaktivirate ili izbrišete korisnike. Morate izvršiti te radnje u aktivnom direktorijumu, a zatim ponovo sinhronizovati promene u kontrolnom čvorištu.

U zavisnosti od statusa, radnje koje možete preduzeti su:

  • Ponovo pošaljite pozivnicu. Ponovo šalje imejl za verifikaciju korisnicima.

  • Ponovo aktivirajte korisnika- ponovo aktivirajte korisnike na njihov prethodni status.

  • Deaktiviraj korisnika- Deaktivira korisnike i menja njihov status u neaktivan.

  • Brisanje korisnika- Briše korisnike iz vaše organizacije.

Upravljanje statusima korisnika

Statusima korisnika možete da upravljate u koloni Radnje u Kontrolnom centru.
1

Sa korisničkog prikaza uhttps://admin.webex.com, idite na Korisnici.

2

Kliknite na ikonu pored korisnika.

3

Izaberite radnju koju želite da izvršite.