Spotkania w pokoju osobistym są domyślnie zablokowane. Zablokowanie spotkania uniemożliwia dołączenie większej liczbie uczestników do nich, dopóki ichnie przyjmiesz . Spotkanie można zablokować lub odblokować w dowolnym momencie, gdy sesja jest w toku. Jeśli masz spotkania równoległe lub potrzebujesz prywatności w swoim pokoju osobistym, zamknij pokój.

Gdy spotkanie jest zablokowane:

  • Nikt nie może wejść na spotkanie, dopóki go nie odblokujesz.

  • Zobaczysz listę wszystkich uczestników oczekujących w lobby. Lista wskazuje, kto się zalogował, a kto nie. Możesz wybrać, kogo wpuścić na spotkanie. Aby uzyskać więcej informacji na temat uczestników spotkania w poczekalni, zobacz Zezwalanie komuś na udział w spotkaniu Webex.

  • Każda osoba, która już dołączyła do spotkania, w tym gospodarz, nie może zadzwonić, aby połączyć się z częścią audio spotkania. Nadal mogą używać komputera do obsługi dźwięku lub poprosić o wezwanie do spotkania.


 

Dla użytkowników platformy wideo Webex w wersji 1.0: Jeśli ustawisz automatyczne blokowanie spotkania 0 minut po rozpoczęciu spotkania, zalecamy rozpoczęcie spotkania odWebex Meetings, dzięki czemu możesz przyjmować uczestników. Nie będzie można dopuścić uczestników za pomocą urządzenia wideo. Aby dowiedzieć się, których wersji używasz, zobacz Znajdowanie numeruwersji Webex Meetings.

41.12 i starsze wersje

Blokowanie lub odblokowywanie spotkania

Podczas spotkania przejdź do pozycji Więcej opcjiWięcej opcji w kontrolkach spotkania, a następnie kliknij suwak obok pozycji Zablokuj spotkanie , aby zablokować lub odblokować spotkanie.

Uwierzytelnieni uczestnicy w organizacji mogą zawsze dołączać do odblokowanych spotkań bez konieczności czekania w poczekalni.

Wybierz ustawienia dla nieuwierzytelnionych uczestników zgodnie z wymaganiami dotyczącymi zabezpieczeń witryny. Możesz zezwolić gościom na bezpośrednie dołączanie do odblokowanych spotkań. Jeśli zablokujesz spotkanie, możesz zezwolić gościom na czekanie w poczekalni na przyjęcie lub w ogóle uniemożliwić gościom dołączenie.

Możesz ustawić własne ustawienia podczas planowania spotkania z poziomu witryny lub w preferencjach pokoju osobistego dla spotkań w pokoju.

Automatyczne blokowanie zaplanowanego spotkania

Opcje zablokowanego spotkania można ustawić podczas planowania spotkania. Wybierz zachowanie gościa, aby dołączyć do spotkania, i wybierz, czy spotkanie ma być blokowane automatycznie po jego rozpoczęciu. Możesz wybrać 0, 5, 10, 15 lub 20 minut. Domyślnie spotkanie jest blokowane po 10 minutach. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Zaawansowane opcje planowania dla Webex Meetings i Webex Webinars.

Automatyczne blokowanie pokoju osobistego

W preferencjach pokoju osobistego możesz ustawić opcję automatycznego blokowania pokoju po rozpoczęciu spotkania. Możesz wybrać 0, 5, 10, 15 lub 20 minut. Domyślnie pokój osobisty jest blokowany po 10 minutach.


 

DlaWebexw wersji 42.1 i nowszych, Twój pokój osobisty jest ustawiony na 0 minut. W przypadku wcześniejszych wersji hosty muszą ustawić je samodzielnie.

1

Przejdź do Preferencji > Mój osobisty pokój.

2

Zaznacz pole wyboru obok pozycji Blokadaautomatyczna, a następnie wybierz, ile minut ma się zablokować w pokoju osobistym.