Filtruj użytkowników

Możesz filtrować listę, aby skupić się na typach użytkowników, którymi chcesz zarządzać, na przykład według ról administratora lub użytkowników znajdujących się w witrynie Webex Meetings .

1

Z widoku klienta whttps://admin.webex.com , przejdź do Użytkownicy .

2

Kliknij Filtruj .

3

Wybierz filtry, które chcesz zastosować do listy. Możesz filtrować według:

  • Administratorzy — filtruje listę na podstawie ról administratora przydzielonych użytkownikom.

  • Witryny Webex — filtruje listę na podstawie tego, do której części należą użytkownicy witryny Webex . Ten filtr dotyczy tylko witryn zarządzanych przez Control Hub i nie obejmuje witryn połączonych. Po wybraniu tego filtru do listy zostanie dodana kolumna Typ konta, aby pokazać, czy użytkownicy mają następujące konta:
    • Prowadzący — Użytkownik ma przypisaną licencję Webex Meetings .

    • Uczestnik — Użytkownik może tylko dołączać do spotkań, nie może ich prowadzić.

    • Tylko administrator — Użytkownik ma rolę administratora witryny Webex .

    Jeśli użytkownicy mają konta lub rolę administratora w wielu witrynach, zostanie wyświetlona kolumna Witryna Webex ... w przypadku dodatkowych witryn, a typ konta może być wyświetlany tylko jako prowadzący, uczestnik i administrator.

     

    Wybranie wielu witryn Webex spowoduje wyświetlenie wszystkich typów kont, które użytkownicy mają ogólnie, a nie dla określonej witryny Webex . Aby zobaczyć, jaki typ konta mają użytkownicy dla witryny Webex , zaleca się filtrowanie według jednej witryny Webex .


 

Lista jest automatycznie aktualizowana na podstawie wybranych filtrów. Możesz kliknąć Resetuj aby usunąć wszystkie filtry jednocześnie.

Szczegóły stanu użytkownika

The Stan Poinformuje Cię, czy w Twojej organizacji są użytkownicy, którzy są nieaktywni lub niezweryfikowani. Użyj tych informacji, aby zdecydować, jakie działanie należy wykonać na określonym koncie użytkownika, na przykład ponownie wysłać weryfikacyjną wiadomość e-mail lub usunąć użytkownika z organizacji.

Licencje na usługi są przypisywane użytkownikom niezależnie od ich stanu. Na przykład nieaktywny użytkownik nadal korzysta z licencji. Możesz usunąć licencje od użytkownika, jeśli nie potrzebuje on już usług.

Stany użytkowników mogą być następujące:

  • Aktywny — Jest to idealny stan dla użytkowników podczas normalnego użytkowania. Użytkownik jest częścią organizacji (połączony z administracją witryny lub utworzony przez administratora Webex w Control Hub) i używa lub jest gotowy do korzystania z ich usług współpracy. Nie są wymagane żadne dalsze czynności administracyjne.

  • Zweryfikowano — adres e-mail użytkownika został zweryfikowany, ale użytkownik się nie zalogował. Po zalogowaniu ich stan zmienia się na Aktywny.

  • Niezweryfikowany — użytkownik nie zweryfikował swojego adresu e-mail. Możesz ponownie wysłać do użytkownika kolejną weryfikacyjną wiadomość e-mail.

  • Oczekujące — Użytkownik nie zaakceptował licencja między organizacjami które zostało im przypisane. Po zaakceptowaniu zaproszenia i zalogowaniu się w witrynie Webex ich status zmienia się na Aktywny.
  • Nieaktywny — użytkownik został dezaktywowany i nie ma już dostępu do usług Webex .


     

    Użytkownicy są automatycznie usuwani, jeśli byli w stanie nieaktywnym (dezaktywowanym) przez 30 dni.

    Wyjątkiem są użytkownicy, którzy są synchronizowani z Webex z Active Directory:

    • Gdy użytkownicy zostaną usunięci z usługi AD, a następnie zsynchronizowani z Webex, użytkownicy staną się nieaktywni, ale pozostaną w stanie nieaktywnym tylko przez 7 dni, zanim zostaną usunięci z Webex. Możesz usunąć je przed wygaśnięciem 7-dniowego okresu, co natychmiast zwolni ich licencję użytkownika.

    • Gdy konta użytkowników zostaną wyłączone w usłudze AD, a następnie zostaną zsynchronizowane z Webex, użytkownicy stają się nieaktywni i są utrzymywani w stanie nieaktywnym przez czas nieokreślony.

Szczegóły kolumny Działania

Możesz wprowadzić zmiany w statusie użytkownika w Działania kolumna.


 

Jeśli używasz Cisco Directory Connector do synchronizacji użytkowników, możesz ponownie wysłać zaproszenia do użytkowników w Control Hub, ale nie możesz ponownie aktywować, dezaktywować ani usuwać użytkowników. Musisz wykonać te czynności w Active Directory , a następnie ponownie zsynchronizować zmiany z Control Hub.

W zależności od stanu możliwe są następujące działania:

  • Wyślij ponownie zaproszenie — ponownie wysyła weryfikacyjną wiadomość e-mail do użytkowników.

  • Aktywuj ponownie użytkownika — ponownie aktywuje użytkowników do ich poprzedniego stanu.

  • Dezaktywuj użytkownika — dezaktywuje użytkowników i zmienia ich status na Nieaktywny.

  • Usuń użytkownika — usuwa użytkowników z organizacji.

Zarządzaj stanami użytkowników

Możesz zarządzać statusami użytkowników w Działania kolumna w Control Hub.
1

Z widoku klienta whttps://admin.webex.com , przejdź do Użytkownicy .

2

Kliknij przycisk ikonę obok użytkownika.

3

Wybierz czynność, którą chcesz wykonać.