Filtriraj korisnike

Popis možete filtrirati kako biste se usredotočili na vrste korisnika kojima želite upravljati, kao što su administratorske uloge ili korisnici koji se nalaze na web-lokaciji Webex Meetings.

1

S korisničkog prikaza uhttps://admin.webex.com, idite na Korisnici.

2

Kliknite Filtriraj.

3

Odaberite filtre koje želite primijeniti na popis. Filtrirati možete prema:

  • Administratori- Filtrira popis na temelju administratorskih uloga koje su dodijeljene korisnicima.

  • Webex stranice -Filtrira popis na temelju kojeg Webex stranice korisnici su dio. Ovaj filtar odnosi se samo na upravljačke web-lokacije Kontrolnog čvorišta i ne uključuje povezane web-lokacije. Kad odaberete ovaj filtar, na popis se dodaje stupac Vrsta računa kako bi se vidjelo imaju li korisnici ove račune:
    • Domaćin- Korisnik ima dozvolu za održavanje Webex sastanaka koja mu je dodijeljena.

    • Sudionik- Korisnik može pristupiti samo sastancima, a ne ih ugostiti.

    • Samo administrator - Korisnik ima ulogu administratora web-lokacije Webex.

    Ako korisnici imaju račune ili ulogu administratora na više web-lokacija, stupac web-lokacije Webex prikazat će ... za dodatne web-lokacije, a vrsta računa može se prikazati samo kao domaćin, sudionik i administrator.

     

    Odabirom više web-lokacija Webex prikazat će se sve vrste računa koje korisnici općenito imaju, a ne samo za određenu web-lokaciju Webex. Da biste vidjeli koju vrstu računa korisnici imaju za web-lokaciju Webex, preporučuje se filtriranje na jednoj web-lokaciji Webex.


 

Popis se automatski ažurira na temelju odabranih filtara. Možete kliknuti Resetiraj da biste uklonili sve filtre odjednom.

Detalji o statusu korisnika

Stupac Status pokazuje postoje li korisnici u vašoj organizaciji koji su neaktivni ili koji nisu verificirani. Upotrijebite ove informacije kako biste odlučili što poduzeti na određenom korisničkom računu, kao što je ponovno slanje e-maila za potvrdu ili uklanjanje korisnika iz vaše organizacije.

Licence za usluge dodjeljuju se korisnicima, bez obzira na njihov status. Na primjer, neaktivni korisnik i dalje koristi licencu. Možete ukloniti licence od korisnika ako mu usluge više nisu potrebne.

Korisnički statusi mogu biti sljedeći:

  • Aktivan- to je idealno stanje za korisnike da budu u tijekom uobičajene uporabe. Korisnik je dio organizacije (ili povezan iz administracije web-lokacije ili stvoren od strane Webex administratora u Kontrolnom centru) i koristi ili je spreman koristiti svoje usluge suradnje. Nisu potrebne daljnje administrativne mjere.

  • Verificirano- Korisnikova je adresa e-pošte verificirana, ali se nije prijavila. Status im se mijenja u Aktivan kad se prijave.

  • Nije verificirano- korisnik nije verificirao svoju adresu e-pošte. Korisniku možete ponovno poslati drugi e-mail za potvrdu.

  • Na čekanju- Korisnik nije prihvatio cross-org licencu koja mu je dodijeljena. Njihov status mijenja se u Aktivan kada prihvate poziv i prijave se na web-lokaciju Webex.
  • Neaktivan- Korisnik je deaktiviran i više ne može pristupiti Webex uslugama.


     

    Korisnici se automatski brišu ako su bili u neaktivnom stanju (deaktivirani) 30 dana.

    Iznimka od toga su korisnici koji su sinkronizirani u Webex iz Active Directory:

    • Kada se korisnici izbrišu iz AD-a, a zatim se sinkronizirate s Webexom, korisnici postaju neaktivni, ali se drže u neaktivnom stanju samo 7 dana prije nego što budu izbrisani iz Webexa.

    • Kada su korisnički računi onemogućeni u AD-u, a zatim se sinkronizirate s Webexom, korisnici postaju neaktivni i drže se u neaktivnom stanju na neodređeno vrijeme.

Pojedinosti stupca Radnje

Status korisnika možete promijeniti u stupcu Radnje.


 

Ako koristite Cisco Directory Connector za sinkronizaciju korisnika, možete ponovno poslati pozivnice korisnicima u Kontrolnom centru, ali ne možete ponovno aktivirati, deaktivirati ili izbrisati korisnike. Te radnje morate izvršiti u Active Directory, a zatim ponovno sinkronizirati promjene u Control Hub.

Ovisno o statusu, radnje koje možete poduzeti su:

  • Ponovno pošalji pozivnicu - šalje e-poštu za potvrdu korisnicima.

  • Ponovno aktiviraj korisnika- ponovno aktivira korisnike u njihov prijašnji status.

  • Deaktiviraj korisnika- Deaktivira korisnike i mijenja njihov status u neaktivan.

  • Izbriši korisnika- Izbriši korisnike iz svoje organizacije.

Upravljanje statusima korisnika

Statusima korisnika možete upravljati u stupcu Radnje u Kontrolnom čvorištu.
1

S korisničkog prikaza uhttps://admin.webex.com, idite na Korisnici.

2

Kliknite ikonu pored korisnika.

3

Odaberite radnju koju želite izvesti.